2008-09-23 16:48:09• hírek • Parajdi Andrea

Befejeződtek a munkálatok

Lassan tíz éve már, hogy Szatmárnémeti is elindította az ISPA program keretében a szennyvízcsatorna-hálózat modernizálására megszerezhető, vissza nem térítendő európai pénzek lekérésének folyamatát. A négy éve elkezdett munkálatok a végéhez érkeztek.

Szatmárnémeti országos viszonylatban az elsők között zárt az ISPA programot, amely a csatornahálózat cseréje által és az európai uniós normáknak megfelelő szennyvíz-tisztítótelep létrehozásával a tisztább és egészségesebb csapvíz előállítását tűzte ki célul.

 

A program keretében 37 millió eurós beruházást sikerült Szatmárnémetiben megvalósítani, ebből 26 millió vissza nem térítendő uniós támogatás. A városnak kellett előteremteni a fejlesztésekhez szükséges többi költséget, közel 11 millió eurót, amelyet az Európai Banktól felvett kölcsönnel oldottak meg.

Ilyés Gyula polgármester és Leitner János, az Apaserv igazgatója kedden sajtótájékoztató keretében számoltak be az ISPA program keretében történt felújításokról. Az elmúlt években majdnem 13 km hosszú szennyvízcsatornát cseréltek ki, felújították a vízüzemet és a szennyvíz-tisztítótelepet is.

Az ISPA program keretében végzett fejlesztések hivatalos átadására hétfőn kerül sor, ahol többek között jelen lesz Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter, Korodi Attila, környezetvédelmi miniszter, valamint Ovidiu Silaghi, kis- és középvállalkozásokért felelős miniszter is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: